Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 september 2019 @ 13:12 door Travelboy , 779 keer bekeken

Minister van Nieuwenhuizen is blij met het bericht dat de Europese Commissie heeft ingestemd met regeling voor de verdeling van vluchten tussen Schiphol en Lelystad Airport. "Als het zo is, dan zou dat fantastisch zijn." Ze heeft officieel nog niks uit Brussel gehoord en houdt daarom een slag om de arm. "Ik ga geen eieren verkopen voordat ik een kip heb."

 

Vanmorgen werd duidelijk dat de lidstaten van de Europese Unie unaniem akkoord zijn gegaan met het voorstel van de Europese Commissie. Dat zou betekenen dat een belangrijke hobbel voor de opening van Lelystad Airport is weggenomen. Dat vliegveld moet vakantievluchten overnemen om Schiphol te ontlasten.

 

Van Nieuwenhuizen zegt dat ze al hoopvolle verwachtingen had. Die lijken nu uit te komen. "Maar nogmaals: ik moet wachten tot ik een officieel bericht krijg."

 

De minister van Infrastructuur wijst erop dat er nog meer hordes te nemen zijn voor de opening van Lelystad Airport voor vakantievluchten. Zo kan het stikstofbesluit nog roet in het eten gooien. Volgende week stuurt het kabinet een brief naar de Tweede Kamer over de stand van zaken. "Dat speelt in bijna alle sectoren, van de dijkversterking tot de windparken."

 

lees verder op: https://nos.nl/artikel/2300561-minister-blij-met-besluit-over-lelystad-airport-actiegroepen-vrezen-overlast.htmlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.