Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 april 2019 @ 16:34 door Travelboy , 1087 keer bekeken

Transavia vliegt komende winter niet vanaf Groningen Airport Eelde naar de Canarische Eilanden. Er is te weinig belangstelling, meldt de vliegmaatschappij.
 
In Groningen zijn we afhankelijk van touroperators om vanaf Groningen vluchten aan te bieden. We hebben niet genoeg wensen van touroperators gehad om het vliegen vanaf Groningen rendabel te maken in de winterperiode', zegt woordvoerder Claudia Metz van Transavia.

Dat betekent in feite dat Transavia het komend winterseizoen helemaal niet vliegt vanaf Eelde. Gran Canaria was jarenlang een vaste bestemming voor vakantiegangers die in de winter vanaf de noordelijke luchthaven de Spaanse zon wilden opzoeken.
 
Het winterseizoen loopt van 1 november 2019 t/m 31 maart 2020. 'Maar we moeten nu onze reisschema's vastleggen en vandaar dat we nu dit besluit moesten nemen. Voor de zomer van 2020 en de winter daarna gaan we gewoon weer in gesprek.'

'Het is zeker niet de bedoeling van Transavia definitief afscheid te nemen van Groningen Airport Eelde', zegt Metz.
 
Vakantiegangers die komende winter vanaf Eelde naar de Spaanse zon willen vliegen, kunnen wel terecht bij Tui, zo laat de touroperator weten. Deze reisorganisatie zal twee keer per week met eigen vliegtuigen naar Gran Canaria vliegen. Tui vloog al met eigen vliegtuigen vanaf Eelde en zal dat blijven doen. Tui heeft nog in overweging of de bestemming Tenerife, waar ze geen eigen vliegtuigen voor gebruikte, aangeboden zal blijven.
 
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.