Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 19 september 2019 @ 00:38 door Travelboy , 1107 keer bekeken

De vijf luchtvaartmaatschappijen van TUI Group streven er met verschillende initiatieven naar om tegen 2020 het aantal plastics items met 40 miljoen te verminderen. Sinds 2018 werden er al 26 miljoen items verwijderd. Deze maatregel draagt bij aan de doelstelling van TUI Group om in 2020 in totaal 250 miljoen plastic voorwerpen te hebben verwijderd.

 

Reizigers die deze zomer met één van de vijf maatschappijen van TUI Group gevlogen hebben, zullen het verminderd gebruik van plastic voorwerpen aan boord misschien al hebben opgemerkt. Sinds 2018 werden er al 26 miljoen wegwerpplastics verwijderd Dit past binnen het streven van TUI Aviation om vluchten op een zo duurzaam mogelijk manier uit te voeren.


Voorbeelden van maatregelen die door de verschillende airlines binnen de groep al getroffen zijn: het overgrote deel van de dekentjes aan boord is voorzien van een papieren wikkel in plaats van een plastic verpakking, voor de taxfree verkopen aan boord worden geen plastic tasjes meer gebruikt en de acitiviteitenkits voor de kinderen zijn niet langer in plastic verpakt maar in een papieren enveloppe. In deze kit zitten bovendien spelletjes met een ecologische boodschap die kinderen en hun ouders aanmoedigen om plasticafval tijdens de vakantie zoveel mogelijk te beperken. En binnenkort worden in de Deluxe klasse de verzorgingssetjes vervangen door setjes die gemaakt zijn van gerecycled plastic en zijn er in totaal 1 miljoen plastic voorwerpen uit de setjes verwijderd. Daar waar verpakking uit hygiënisch oogpunt nog nodig is, wordt FSC gecertificeerd papier gebruikt.

 

Thomas Ellerbeck, Lid van TUI Group Executive Committee is verantwoordelijk voor de duurzaamheidsstrategie van TUI Group: ‘TUI is op het moment in de positie om het vakantieaanbod steeds milieuvriendelijker te maken. TUI Airlines is een van de meest milieu-efficiënte airlines in Europa, waarmee onze vloot hoog eindigt in de ranglijst van meest milieuvriendelijke luchtvaartmaatschappijen. TUI Cruises en Hapag-Lloyd Cruises hebben de modernste vloot onder de cruisemaatschappijen en we blijven deze moderniseren. Onze hotels zetten zich in voor een efficiënte bedrijfsvoering en 81% van de TUI hotels & Resorts heeft inmiddels een duurzaamheidscertificaat. Hier houdt het niet op. We blijven nieuwe klimaatgerichte initiatieven ontwikkelen in onze nieuwe duurzaamheidsstrategie 2020-2030.’

 

bron: www.travmagazine.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.