Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 mei 2019 @ 21:15 door Travelboy , 1291 keer bekeken

De rechtbank in Hamburg bevestigde op maandag overeenkomstige informatie over het vluchtrechtenportaal Flightright. In ten minste vijf gevallen heeft Ryanair de beweringen van eisers erkend, aldus een woordvoerder van justitie op verzoek.

De rechtbank Hamburg controleerde vervolgens niet langer de feiten. De lowcost-luchtvaartmaatschappij Ryanair zelf heeft geen commentaar gegeven op de lopende procedures.


Tot dusverre hadden de Ieren betoogd dat stakingen volgens de EU-regelgeving voor passagiers niet door de luchtvaartmaatschappij moeten worden vertegenwoordigd en daarom mogen passagiers niet worden gecompenseerd. Flightright ziet het anders: "De luchtvaartmaatschappij heeft zelf het arbeidsconflict opgeroepen door jarenlange loondumping en twijfelachtige arbeidsomstandigheden en had een escalatie kunnen voorkomen." Het heeft een rechtszaak aangespannen voor enkele honderden passagiers bij Duitse rechtbanken.


De Flightright juridisch expert Oskar de Felice presenteerde het tactische gedrag van de luchtvaartmaatschappij. Door de claims te erkennen, wil Ryanair voorkomen dat de rechters in Hamburg het probleem ter verduidelijking voorleggen aan het Europees Hof van Justitie.


"De luchtvaartmaatschappij lijkt te verwachten dat het Hof beoordeelde de claims als geldig en biedt een uitzonderlijke omstandigheid in de staking. Een beslissing van EuGHs zou hebben betekend dat de luchtvaartmaatschappij zou worden gedwongen om alle stakings-gevallen te compenseren," meldt De Felice.

 

Bron: www.tag24.deReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.