Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 september 2019 @ 10:28 door Travelboy , 994 keer bekeken

Tot 2022 mag het aantal starts en landingen niet hoger worden van 41.500, is te lezen in de brief. Naar verwachting wordt dat aantal aan het einde van het jaar bereikt. Het aantal vluchten op Eindhoven Airport mag vanaf 2022 weer uitbreiden, maar alleen als dat niet tot meer geluidsoverlast leidt.

 

'Stillere vliegtuigen'
In het advies van Van Geel, dat in april werd gepresenteerd, werd voor meer stillere vliegtuigen en minder vliegbewegingen aan de randen van de dag gepleit. Ook daar zet Van Nieuwenhuizen op in.

 

Zo wil ze vanaf 2020 geen vluchten meer na elf uur 's avonds. Nu kunnen na dat tijdstip nog vier landingen plaatsvinden. In 2030 moeten de vliegtuigen van Eindhoven Airport voor veel minder geluidsoverlast zorgen dan de vliegtuigen nu doen.

 

Vliegbasis Eindhoven
De militaire activiteiten op luchthaven Eindhoven maken geen deel uit van het advies. De huidige tankvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht worden vanaf 2020 door de stillere Airbus A330-vliegtuigen vervangen. Hiermee neemt het aantal tankvliegtuigen en vliegtuigbewegingen toe, al gaat het wel om stillere vliegtuigen.

 

Proefcasus Eindhoven Airport
Van Nieuwenhuizen is ook te spreken over een permanente overlegstructuur tussen randgemeenten, provincie en Eindhoven Airport. Deze partijen werkten eerder al samen in de Proefcasus Eindhoven Airport wat leidde tot het advies van Van Geel.

 

Eindhoven en omliggende gemeenten, de provincie en de luchthaven hadden eerder al unaniem hun steun uitgesproken voor het rapport van Van Geel.

 

LEES OOK: Voorlopig geen uitbreiding van Eindhoven Airport, meerderheid Tweede Kamer tegen

 

LEES OOK: Eindhoven Airport vindt advies te streng: 'Geen nieuwe bestemmingen en mogelijk minder vluchten'Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.