Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 16 juli 2019 @ 20:08 door Travelboy , 1160 keer bekeken

Ryanair moet noodgedwongen vluchten cancelen, en kan minder mensen vervoeren. Niettemin houdt het bedrijf vertrouwen in de 737 Max.

 

Ryanair heeft zijn groeiverwachting voor komend jaar naar beneden bijgesteld, van 7 naar 3 procent. De budgetmaatschappij had bij vliegtuigbouwer Boeing tientallen exemplaren van de 737 Max besteld. Nu dat toestel wereldwijd al maanden aan de grond wordt gehouden, kan Ryanair minder vluchten uitvoeren. In een persbericht spreekt het Ierse bedrijf de verwachting uit het vliegtuig eind dit jaar weer in te kunnen zetten.

 

De 737 Max wordt wereldwijd aan de grond gehouden nadat er in negen maanden tijd twee van waren neergestort. Ryanair heeft er honderd van in bestelling bij Boeing. Daarvan hadden er volgens schema volgend jaar 58 geleverd moeten zijn. Door het vliegverbod en vertraging in de productie van de 737 Max, zijn dat er in de praktijk waarschijnlijk maar dertig.

 

Dat Ryanair de beschikking heeft over minder vliegtuigen, heeft consequenties voor het aantal vluchten dat de maatschappij kan uitvoeren. Al vanaf november zullen er noodgedwongen bestemmingen worden geschrapt, waarschuwt topman Michael O’Leary dinsdag. Ryanair gaat nog in gesprek met vliegvelden en vakbonden, om te kijken welke bestemmingen zullen sneuvelen. Het aantal passagiers dat Ryanair verwacht te vervoeren is ook bijgesteld: van 162 miljoen mensen, naar 157 miljoen.

 

O’Leary houdt niettemin vertrouwen in de 737 Max, schrijft persbureau Reuters. „Het is teleurstellend dat we met vertragingen te maken krijgen en minder hard zullen groeien. Maar Ryanair houdt vertrouwen in de 737 Max. We denken nog steeds dat het een geweldig vliegtuig is.”

 

bron: www.nrc.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.