Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 augustus 2019 @ 00:02 door Travelboy , 843 keer bekeken

EasyJet is gisteren in opspraak geraakt nadat een passagier had ontdekt dat er aan boord van een vliegtuig stoelen zonder rugleuning waren. Dat gebeurde tijdens een vlucht van Luton bij Londen naar de Zwitserse stad Genève. Een foto van het gemankeerde meubilair belandde al snel op Twitter en zorgde voor een golf aan verontwaardigde reacties. ‘Absurd en levensgevaarlijk’, schrijft iemand.

 

Nadat de verontwaardigde passagier de foto op sociale media had geplaatst, kreeg hij van EasyJet het dringende verzoek deze weer te verwijderen ‘om een onnodige discussie in het openbaar te voorkomen’. De passagier weigerde echter de foto weg te halen. ‘Want dit is een echte vlucht.’

 

Het kiekje, waarop te zien is hoe een vrouw wat onhandig voorover zit op de zitting, werd al snel opgemerkt door Britse media, zoals Daily Mail en The Sun en andere internationale nieuwstitels. Vervolgens buitelden mensen op Twitter over elkaar heen om de luchtvaartmaatschappij te bekritiseren.

 

EasyJet reageerde gisteren officieel met de mededeling dat de foto is gemaakt tijdens het boarden, de fase voor de vlucht waarin mensen hun stoel zoeken. Het bedrijf ontkent met grote stelligheid dat stoelen zonder rugleuning door passagiers worden gebruikt. ,,Deze foto moet zijn gemaakt voor vertrek naar Genève of na de landing. Tijdens de vlucht mag er uit veiligheidsoogpunt absoluut niet op worden gezeten.” De gewraakte stoelen worden, zo verzekert Easyjet, direct gerepareerd. ,,Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en onze vloot is 100 procent veilig.”

 

bron: www. ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.