Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019 @ 16:37 door Travelboy , 970 keer bekeken

TUI stopt voorlopig met het vliegen met de Boeing 737 MAX 8. Dat betekent dat ook de MAX 8-vloot van TUI Nederland aan de grond blijft.

TUI volgt met de maatregelen nadat steeds meer landen en luchtvaartmaatschappijen besloten om de Boeing 737 MAX 8-toestelllen voorlopig niet te laten vliegen. Aanleiding is de crash met een Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines afgelopen zondag. Het was het tweede ongeluk met dit type vliegtuig in slechts enkele maanden tijd.
 
TUI Nederland vliegt sinds december met de MAX 8. De Belgische zustermaatschappij vliegt er al een jaar mee. TUI Nederland en België wisselen soms hun vloot uit. De eerste Belgische MAX maakte vorig jaar maart een demonstratievlucht van Schiphol naar Rotterdam.
 
Eerder vandaag maakten onder andere ook Norwegian en Iceland Air bekend hun MAX-8-vliegtuigen niet meer in te zetten, zolang onduidelijk is wat de oorzaak van de ongelukken met Ethiopian en Lion Air is. Gevreesd wordt dat in beide gevallen een fout in een sensor de neus van het vliegtuig bij het opstijgen naar beneden drukte. Norwegian en Iceland Air vliegen beide op Schiphol met onder ander de Boeing 737 MAX 8.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.