Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 mei 2019 @ 19:55 door Travelboy , 1117 keer bekeken

In navolging van Ryanair heeft ook de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet zich kritisch uitgelaten over de Nederlandse vliegtaks die vanaf 2021 in werking treedt. De belasting raakt vooral de Nederlandse passagier, stelt directeur William Vet van de Benelux-tak van easyJet in dagblad Trouw.
 
In december van 2018 werd door de Nederlandse regering besloten dat er vanaf 2021 op elke vlucht een belasting van 7 euro geheven wordt, ongeacht de bestemming. De vliegtaks is bedoeld als milieumaatregel, maar juist dat betwist easyJet. "Je stimuleert op deze manier niet dat luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen goed vullen. Ook is het geen beloning voor vliegtuigen met een lagere uitstoot", vertelt Vet tegen Trouw.
 
EasyJet is geen voorstander van een vliegtaks, maar als een land hier toch voor kiest, ziet het bedrijf liever een belasting op vliegtuigen, zegt de easyJet Benelux-directeur.
Doordat passagiers die overstappen op de Amsterdamse luchthaven Schiphol geen taks hoeven te betalen, treft de belasting volgens Vet voornamelijk Nederlandse passagiers.
 
bron: www.nu.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.