Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 maart 2019 @ 23:51 door Travelboy , 1235 keer bekeken

WOW air stopt ermee: de lowcostluchtvaartmaatschappij die beloofde om ons voor minder dan 300 euro retour van en naar New York te brengen, legt de boeken neer. Spijtig voor iedereen die plannen had, nog lastiger als je al een ticket had geboekt. Maar maak je ook kans op een terugbetaling als dat zo is?
 
Eerst het nieuws dat we al weten: WOW air is op zoek naar een overnemer of naar meer investeerders, maar momenteel gaan er geen vluchten de lucht in. Het zou best kunnen dat de maatschappij later nog terugkomt, maar op Brussels Airport / Amsterdam zal er de komende tijd geen WOW-vlucht meer naar IJsland vertrekken.

IJsland
WOW-air is één van die lagekostenmaatschappijen met een hub in IJsland. Wie goedkoop naar LA wou vliegen, kon dat, maar moest wel even overstappen in Reykjavic. Geen gat in de markt, zo blijkt: WOW air moest vorig jaar al op zoek naar vers geld. Toen lukte dat wel, nu leggen ze definitief de boeken neer.
 
Maar wat als je nu een vlucht met WOW air geboekt hebt? Praktisch gezien, puur om op je bestemming te geraken, is er maar één optie: herboeken. Dat wil zeggen dat je bij een andere maatschappij een ticket boekt. Zeker wie deze week nog vliegt, zal daar een serieus prijskaartje voor moeten slikken en dat zal wellicht niet worden terugbetaald.
 
Terugbetaling?
Krijg je de prijs van je originele vliegtuigticket dan wel terug? Nou, het hangt er van af. Wie via VISA of Mastercard zijn of haar ticket heeft betaald, kan ook bij de creditcardmaatschappij controleren of je je betaling nog kan annuleren, dat is in sommige gevallen nog mogelijk of idat je in aanmerking komt van de garantieregeling van de creditcardmatschappij
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.