Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 september 2019 @ 18:18 door Travelboy , 868 keer bekeken

In een niet onverwachte stap na het akkoord van de Russische regering om een ​​gedeeltelijk open-skies-regime in te voeren voor de luchthaven Pulkovo in Sint-Petersburg, hebben drie grote Europese low-cost maatschappijen interesse getoond om vluchten te openen naar de vierde drukste luchthaven van Rusland.

 

Ryanair, Europa's grootste LCC, evenals rivalen easyJet en Wizz Air, presenteerden hun wensenlijsten in augustus aan de luchthavenoperator Northern Capital Gateway , vertelde Leonid Sergeev, hoofd van het bedrijf aan RBC Russian business newswire.

 

"Deze luchtvaartmaatschappijen zullen ons helpen om tot 2025 jaarlijks tot zes miljoen [extra] toeristen naar St. Petersburg te trekken," zei Sergeev, eraan toevoegend dat een andere ontwikkeling is dat één CIS-luchtvaartmaatschappij geïnteresseerd is in het openen van directe lange-afstandsvluchten van Pulkovo naar de USA.

 

Het Russische ministerie van Transport heeft vooraf een dozijn van 33 door luchthavenoperator voorgestelde routes goedgekeurd voor de zogenaamde seventh-freedom verkeersrechten, waarmee luchtvaartmaatschappijen passagiers tussen twee vreemde landen kunnen vervoeren zonder enige voortdurende dienst naar / van de eigen basis van de luchtvaartmaatschappij. Een Ierse luchtvaartmaatschappij zou bijvoorbeeld vluchten tussen St. Petersburg en Parijs kunnen starten, zonder Dublin te moeten aandoen.

 

St. Petersburg Airport verwacht dat, als gevolg van het open-skies-regime, de belangrijkste verkeersgroei in 2025 zal komen uit Duitsland (514.000 passagiers), Frankrijk (496.000), het VK (375.000), Italië (357.000) en Spanje (375.000).

 

bron: www.rusaviainsider.com

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.