Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 december 2021 @ 22:25 door Travelboy , 692 keer bekeken

Transavia Nederland heeft vandaag een belangrijke volgende stap gezet in het verduurzamen van haar operatie met de order die door Air France-KLM is geplaatst bij Airbus. Het gaat om een order voor AFKL van 100 vliegtuigen van de Airbus A320neo familie met een optie tot koop op nog 60 van hetzelfde type. Naast Transavia ontvangen ook KLM en Transavia Frankrijk vliegtuigen uit deze bestelling. Transavia kijkt uit naar de mogelijkheid om in 2023 het eerste toestel in ontvangst te mogen nemen. De totale vlootvervanging zal ongeveer 8 jaar duren.

 

Met de vlootvervanging speelt Transavia in op de maatschappelijke wens om duurzamer te gaan vliegen met vermindering van brandstofgebruik, CO2, stikstof-uitstoot en geluidshinder. De Airbus A320neo familie zorgt voor een afname van geluidsafname van meer dan 50 procent ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen en zorgt voor minder brandstofverbruik en een afname van CO2-uitstoot tot 15 procent. Hiermee levert deze aankoop, samen met het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en andere innovaties een substantiële bijdrage aan het bereiken van de klimaatdoelen van Parijs.

 

Dat we nu gaan investeren in vlootvernieuwing is belangrijk om onze duurzaamheidsdoelen over een paar jaar te behalen. Wachten is voor ons geen optie, we willen en gaan vooruit.” Marcel de Nooijer, CEO Transavia Nederland.

 

Verdere details over keuze van de motoren en uitrusting van de cabine zullen op een later moment bekend worden gemaakt. De Airbus vliegtuigen zullen worden ingezet vanaf onze thuisbases Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en hopelijk ook Lelystad

 

bron: www.transport-online.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.