Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 06 september 2021 @ 14:08 door Travelboy , 394 keer bekeken

Ryanair heeft na maandenlang onderhandelen de gesprekken met vliegtuigbouwer Boeing over een bestelling van nieuwe Max 10-toestellen beëindigd. De twee konden het niet eens worden over de prijs.

 

"Beide partijen zijn overeengekomen om geen tijd meer te verspillen aan deze onderhandelingen", zei Ryanair in een verklaring. De budgetmaatschappij en de vliegtuigbouwer zaten tien maanden om tafel.

 

Ryanair-topman Michael O'Leary zei dat de vliegmaatschappij "zich niet kon vinden in Boeings optimistische prijsvooruitzicht". O'Leary wees er daarnaast op dat andere grote klanten van Boeing, zoals Delta Air Lines, recent bestellingen hebben geplaatst bij concurrent Airbus, waarschijnlijk vanwege de hoge prijzen bij Boeing.

 

O'Leary staat erom bekend het onderhandelingsspel hard te spelen en zegt in de verklaring ook al jaren "geen hoge prijzen voor kisten te betalen". De topman zei vorige week dat een nieuwe deal dit jaar niet voor de hand lag, maar ook dat hij wel bereid was om tot 250 nieuwe Boeing-toestellen te bestellen als de vliegtuigbouwer de prijzen omlaag zou gooien.

 

Boeing gaf eerder juist grote kortingen om van de voorraad 737 Max-toestellen af te komen, nadat die voor langere tijd vanwege technische defecten en crashes met doden aan de grond moesten blijven. Dit jaar sleepte het bedrijf weer een aantal grote orders van belangrijke klanten binnen, zoals United Airlines. Daarom zou de vliegtuigbouwer minder geneigd zijn om lagere prijzen te accepteren.

 

Ryanair had al een bestelling uitstaan bij Boeing voor 210 toestellen van het type 737max-8-200, waarvan de levering gepland staat voor de komende vijf jaar. Dan heeft de vliegmaatschappij meer dan 600 toestellen. De Max-10-toestellen kunnen meer passagiers vervoeren, maar volgens Ryanair blijft de vervoerscapaciteit alsnog op peil.

 

bron: www.transport-online.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.