Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 november 2021 @ 23:40 door Travelboy , 788 keer bekeken

Ryanair boekte in het zomerkwartaal voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie winst. De Ierse lowcostmaatschappij vreest wel voor een moeilijke winter en verwacht verlies over het volledige boekjaar.

 

Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis, die de luchtvaartsector in een diepe crisis duwde, heeft Ryanair een winstgevend kwartaal achter de rug. Tussen juli en september bedroeg de winst 225 miljoen euro.

 

Maar dat zal onvoldoende zijn om een jaarverlies te vermijden. Tijdens de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar staat de teller nog 48 miljoen euro onder nul. Het bedrijf gaat uit van 100 à 200 miljoen euro verlies voor het volledige jaar.

 

Tijdens het eerste halfjaar vervoerde Ryanair 39,1 miljoen passagiers, ruim het dubbele van vorig jaar dankzij de invoering van de Europese coronareiscertificaten.


gemiddelde ticketprijs


De gemiddelde ticketprijs daalde in het eerste halfjaar met 30 procent tot 33 euro.

 

Maar Ryanair moest wel aanzienlijke kortingen geven om mensen te lokken, waardoor de gemiddelde ticketprijs met 30 procent daalde tot 33 euro. Daarbovenop gaven klanten gemiddeld nog eens 22,50 euro uit aan extraatjes zoals priority boarding of gereserveerde zitjes. Alles samen steeg de omzet met 80 procent tot 2,15 miljard euro.

 

bron: www.tijd.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.