Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 november 2021 @ 15:54 door Travelboy , 849 keer bekeken


De Spaanse vliegmaatschappij Vueling volgt Ryanair en brengt vanaf 23 november kosten in rekening voor het aan boord brengen van een handkoffer. Afhankelijk van het gewicht moet een bedrag tussen de 8 en 25 euro worden betaald.

 

Vueling meldt op de website: "Belangrijke waarschuwing. Vanaf 23 november 2021 passen we ons Tarief Basic aan voor degenen die licht reizen en het minimum voor hun ticket willen betalen. Het tarief omvat een enkel stuk bagage aan boord (onder de stoel ervoor, afmeting 40x20x30cm), waardoor je de vrijheid hebt om handbagage aan boord of ingecheckte bagage te reserveren, alleen als je deze nodig hebt." Om een handbagagekoffer (55x20x40cm) mee te nemen aan boord moeten mensen met een Basic Tarief in het vervolg dus gaan betalen.

 

Neemt een passagier dus een handbagagekoffer mee of een andere maat tas die in het ruim geplaatst moet worden, dan moet bij het goedkoopste tarief worden uitgegaan van de betaling van minimaal 8 euro.

 

Het Catalaanse bedrijf, dat spreekt over 'à la carte'-tarieven, legt uit dat ze met deze maatregel diegenen willen aantrekken en begunstigen die ervoor kiezen het minimum voor hun reservering te betalen. Bovendien wil Vueling zo de wachttijd op de luchthaven verkorten.

 

In november vorig jaar voerde Vueling al een wijziging door in haar handbagagebeleid. Hiermee werd het aantal stuks bagage in de cabine beperkt voor passagiers die met het Basic-tarief reizen. Die mogen sindsdien een enkel stuk handbagage meenemen aan boord, dat onder de voorstoel moet worden geplaatst. De toegestane afmetingen werden echter wel uitgebreid tot maximaal 40x20x30 centimeter en zonder gewichtslimiet.

 

Vanaf 23 november mag deze nog steeds gratis mee, maar wie een ander stuk handbagage mee wil nemen en kiest voor dit tarief, moet de service 'Mijn handbagage in de cabine' afnemen. Deze is ook ingebregen bij de dienst Priority Boarding of het boeken van stoelen op de eerste rij.

 

Elke extra kilo boven de vooraf gecontracteerde gewichtslimiet wordt op de luchthaven in rekening gebracht tegen 12 euro per kilo, tot een maximum van 32 kilo per koffer.

 

In de Optima-, TimeFlex- en Family-tarieven is het toegestaan ​​om twee stuks handbagage in de cabine mee te nemen: een tas die onder de stoel past en een handbagagekoffer van maximaal 10 kilo en een afmeting van 55x40x20 centimeter.

 

Voor bagage die deze beperkingen overschrijdt, met een gewicht tussen 15 en 30 kilo, moet 8 tot 25 euro worden betaald: acht euro voor koffers van 15 kg, 10 euro voor 20 kg, 15 euro bij een gewicht van 25 kilo en 25 euro voor koffers van 30 kilo.

 

Passagiers met kinderen onder de twee jaar, mensen met speciale behoeften of Premium-klanten blijven de twee stuks handbagage mee kunnen nemen aan boord, ongeacht het gekozen tarief.  

 

Vueling heeft haar klanten ook laten weten dat "alle basistariefreserveringen die vóór de wijzigingsdatum zijn gemaakt, ongeacht de vluchtdatum, de vorige bagagevoorwaarden blijven behouden".

 

bron: www.inspanje.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.