Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 mei 2021 @ 18:55 door Travelboy , 786 keer bekeken

Een achtste van Ryanairs vloot moet binnenkort vliegen op duurzame brandstoffen. Dat zei de luchtvaartmaatschappij donderdag.

 

CEO Michael O’Leary reageert daarmee op de milieutaksen die veel Europese landen invoeren en die een grote bedreiging vormen voor de lagekostenmaatschappijen. Ook British Airways had zich er al toe verbonden om 10 procent van zijn vloot te laten vliegen op duurzame brandstof. Vliegtuigmaatschappijen krijgen almaar meer te kampen met imagoschade door hun grote uitstoot van COâ‚‚.

 

" Als grootste luchtvaartmaatschappij van Europa hebben we de plicht onze impact op het milieu tot een minimum te beperken. "
Thomas Fowler - Directeur duurzaamheid Ryanair

 

Met de vergroening van hun vloot lijken de vliegtuigmaatschappijen te willen inspelen op de vliegschaamte van een groeiend aantal passagiers.

 

Ryanair zegt dat het een van de laagste niveaus van koolstofuitstoot per passagier in Europa heeft. Dat komt door het hoge aantal passagiers dat het in zijn jets perst, het beperkte aantal lege stoelen en de lage gemiddelde leeftijd van zijn vloot. Critici zeggen dat het goedkope bedrijfsmodel mensen aanmoedigt vaker te vliegen en de groei van het totale aantal passagiers stimuleert.

 

bron: www.tijd.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.