Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 11 augustus 2021 @ 13:49 door Travelboy , 1125 keer bekeken

Easyjet heeft een volgende stap gezet op het gebied van duurzaamheid. Het cabinepersoneel en de piloten van de lowcost airline krijgen binnenkort uniformen die gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen.

 

Per uniform worden volgens de luchtvaartmaatschappij 45 flessen gebruikt. Dat betekent bij elkaar een half miljoen plastic flessen per jaar, zegt de airline. De stap is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Easyjet, zegt de maatschappij in London-Luton in een bericht.

 

Easyjet heeft een vijfjarig contract getekend met de fabrikant om ervoor te zorgen dat 2,7 miljoen plastic flessen niet in de vuilnisbak of in de oceanen belanden. De producent is het Noord-Ierse bedrijf Tailored Image.

 

‘Klimaatverandering is een punt van zorg voor ons allemaal, en bij Easyjet bekijken we al onze activiteiten om te zien waar we de CO2-uitstoot en de hoeveelheid afval kunnen verminderen’, zegt Tina Milton, directeur Cabin Services van Easyjet.

 

Easyjet werkt al langer aan milieu- en klimaatbescherming, ook aan boord. De luchtvaartmaatschappij heeft al veel artikelen die aan boord worden gebruikt, vervangen door duurzamere alternatieven.

 

Klanten krijgen ook 50 cent korting op warme dranken als ze hun eigen herbruikbare beker meenemen.

 

bron: www.travmagazine.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.