Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 juli 2021 @ 02:07 door Travelboy , 704 keer bekeken


 Sinds de aankondiging dat alle landen binnen de Europese Unie code geel krijgen, en op vakantie gaan naar al deze landen onder voorwaarden mogelijk is, verdubbelde het aantal boekingen bij Transavia. Met name Spanje, Griekenland en Italië zijn de afgelopen dagen populaire bestemmingen, direct gevolgd door Kroatië, Frankrijk en Portugal.

 

'We zagen altijd al een directe toename van boekingen zodra landen van een code oranje naar geel of groen gingen’, zegt Dirk Neelis, CFO van Transavia. ‘Dit gaat echter om een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van de weken daarvoor. Dit geeft wel aan dat de behoefte bij Nederlanders om op vakantie te gaan en de zon op te zoeken groot is. We hadden voor deze zomer al ingezet op zo’n 85% van onze capaciteit ten opzichte van 2019. Dat blijkt een juiste keuze nu we zien dat vooral in de maanden augustus, september en oktober de vraag weer goed aantrekt. We hebben daarom voldoende stoelen beschikbaar om aan deze toegenomen vraag te voldoen.’

 

De nieuwe reisadviezen sluiten goed aan bij datgene waar de reissector, en dus ook Transavia, al lang op aandringt, namelijk duidelijke en eenduidige reisadviezen. Dirk Neelis: ‘Deze stap is een goede ontwikkeling omdat het hiermee mogelijk wordt om onder voorwaarden naar alle landen binnen de EU op vakantie te gaan. Het straks bij terugkeer naar Nederland verplichte coronabewijs geeft Nederlanders voldoende duidelijkheid om de keuze te maken voor de vakantie.

 

Transavia blijft haar passagiers wijzen op de richtlijnen voor heen- en terugreizen die via de overheidssite nederlandwereldwijd.nl of wijsopreis.nl worden gecommuniceerd. Hier staat per land exact wat de vereisten zijn voor het reizen.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.