Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 december 2021 @ 20:45 door Travelboy , 688 keer bekeken

Recreatiegebied de Groene Carré in Haarlemmermeer krijgt een ‘Transavia bos’ als begin van een groene buffer rond Schiphol. Vorige week zijn de eerste bomen geplant. Het initiatief is opgezet door medewerkers van Transavia in samenwerking met de gemeente en gebiedsbeheerder Recreatieschap Spaarnwoude.

 

Djèm Verheul kocht met haar ouders, beiden al jaren werkzaam bij Transavia, als eerste een boom en mocht de spits afbijten. In aanwezigheid van Mariette Sedee, bestuurslid van Recreatieschap Spaarnwoude en wethouder van Haarlemmermeer, stak hij als eerste de schep in de grond voor de aanplant van ongeveer 5.000 bomen.

 

<p>De eerste bomen worden geplant van wat een groene buffer rond Schiphol moet worden.&nbsp;</p>De eerste bomen worden geplant van wat een groene buffer rond Schiphol moet worden

 

Het initiatief voor het bos komt van Bas van Veldhuizen en Esther Kruyswijk, beiden piloot bij Transavia. In samenwerking de Stichting Meerbomenplanten van Zen.nl werd de actie opgezet en konden medewerkers meedoen door één of meerdere bomen te kopen.

 

Voor iedereen die meedoet, zet Transavia de verdubbelaar in en plant ook een boom. Dirk Neelis, financieel directeur bij Transavia: “Onze steun staat symbool voor het samen werken aan een groenere toekomst. Ook Transavia heeft zich gecommitteerd om de C02-uitstoot flink te reduceren, onder andere met nieuwe vliegtuigen en meer duurzame brandstof.”

 

De Groene Carré maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park en is een belangrijke ecologische verbinding tussen verschillende recreatiegebieden in Haarlemmermeer. Het gebied is nog vrij open en is daarmee bijzonder geschikt voor de aanplant van meer groen. Als groene buffer rondom Schiphol en de polderbaan is dit een passende locatie voor de aanplant van bomen. Mariette Sedee, bestuurslid van Recreatieschap Spaarnwoude en wethouder van Haarlemmeer: “De bomen leveren een belangrijke bijdrage aan de sfeer van het gebied, een schonere lucht en een gezondere leefomgeving. Een mooie afwisseling tussen een bosvak en het weidse uitzicht op Schiphol maakt de wandeling of fietstocht nog leuker.”

 

Er worden verschillende soorten bomen geplant, passend bij het open karakter van het gebied. Dit zijn de lijsterbes, zomereik, gelderse roos en zwarte els. Recreatieschap Spaarnwoude stelt daar 8500 vierkante meter grond voor beschikbaar.

 

bron: www.witteweekbladnieuw-vennep.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.