Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 maart 2021 @ 18:21 door Travelboy , 891 keer bekeken

Vandaag heeft Ryanair bekend gemaakt dat het een nieuw gezondheidspaspoort in de app heeft gelanceerd. De luchtvaartmaatschappij heeft een eigen oplossing ontwikkeld om passagiers in staat te stellen hun COVID-19-status te bewijzen vóór de zomerdienstplannen. Het ontwikkelen van oplossingen voor gezondheidspaspoorten is momenteel een topprioriteit in de luchtvaartindustrie

 

Hoewel het reizen binnen Europa momenteel relatief laag is, hopen luchtvaartmaatschappijen dat dit in de zomer niet het geval zal zijn. Nu de  besmetting cijfers dalen en de vaccinatiegraad stijgt, is de hoop dat luchtvaartmaatschappijen fat ze het zomerseizoen kunnen redden. Om dit te doen, zullen passagiers waarschijnlijk moeten bewijzen dat ze tegen het virus zijn ingeënt of negatief zijn getest.

 

Ryanair heeft een in-app-oplossing ontwikkeld waarmee passagiers hun huidige COVID-19-status kunnen bewijzen. Het product, de “COVID-19 Travel Wallet” genaamd, zal beschikbaar zijn voor alle passagiers om COVID-19-documenten op te slaan.

 

Tijdens het inchecken kunnen passagiers maximaal zes documenten uploaden naar de Ryanair-app. Dit kunnen negatieve COVID-19-testcertificaten, vaccinatiecertificaten en al het andere zijn dat regeringen nodig hebben voor reizen, zoals een verklaring.

 

In plaats van verificatie van de documenten aan te bieden, zoals de VeriFLY-app die door British Airways wordt gebruikt , lijkt het erop dat de oplossing van Ryanair meer een kluisje is om ervoor te zorgen dat gegevens indien nodig direct beschikbaar zijn. Een opmerking op de digitale instapkaart van de luchtvaartmaatschappij geeft echter wel aan of dergelijke documentatie al dan niet is geüpload

 

Reactie van Dara Brady, marketingdirecteur van Ryanair

:

“We zijn erg verheugd deze Ryanair C-19 Travel Wallet te lanceren terwijl we ons voorbereiden op de terugkeer van gezinsvakanties in de zomer van '21.  We geloven dat zodra de risicovolle  bejaarde bevolking van Europa tegen eind mei of juni is ingeënt , de reisbeperkingen worden versoepeld,  waardoor Europese gezinnen opnieuw zullen reizen voor welverdiende zomervakanties. "

 

bron: https://simpleflying.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.