Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 15 oktober 2021 @ 01:15 door Travelboy , 596 keer bekeken

Touroperator Corendon is optimistisch gestemd over 2022 en breidt de gezamenlijke vloot van zijn drie luchtvaartmaatschappijen uit van 25 naar zo’n 40 vliegtuigen. Dat melden eigenaar Atilay Uslu en CEO Steven van der Heijden van Corendon in de oktober-editie van Luchtvaartnieuws Magazine.

 

De vlootuitbreiding zal in 2022 met name plaatsvinden bij de Turkse zustermaatschappij Corendon Airlines (CAI) en het Maltese Corendon Airlines Europe (CXI). Zo worden in Turkije zeven Boeing 737 MAX’en aan de vloot toegevoegd, met name door middel van leases.

 

In Nederland blijft Corendon Dutch Airlines (CND) vooralsnog vliegen met drie toestellen (Boeing 737-800's), maar er wordt gedacht over een uitbreiding tot vijf stuks.

 

Plannen voor de aanschaf van eigen widebodyvliegtuigen zijn er niet, aangezien Corendon voor verre vliegreizen kan terugvallen op KLM en andere luchtvaartmaatschappijen. De aanschaf van widebodyvliegtuigen noemen Uslu en Van der Heijden “te risicovol”. “Maar zeg nooit nooit. Er kan zich altijd een situatie voordoen in de markt, die zo’n stap wel noodzakelijk maakt.”

 

Het is volgens Uslu van groot strategisch belang voor Corendon om eigen vliegcapaciteit te hebben. “Daar hebben we nooit spijt van gehad. Dat geldt vaak ook voor eigen hotelbedden. Het helpt dat we het Turkse volume tot onze beschikking hebben. Anders zou een operatie met slechts drie vliegtuigen in Nederland inderdaad een te wankele basis zijn.”

 

Lees een uitgebreid interview met Atilay Uslu en Steven van der Heijden in de oktober-editie van Luchtvaartnieuws Magazine. Klik hier om een los nummer te bestellen.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.