Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 september 2021 @ 15:57 door Travelboy , 637 keer bekeken

British Airways moet plannen om vanuit Londen veel meer goedkope vluchten aan te bieden voorlopig intrekken. De piloten van de luchtvaartmaatschappij zijn niet bereid loon in te leveren als zij deze vluchten gaan uitvoeren, zo meldden Britse persbureaus.

 

De afwijzende houding van de vliegers is een tegenvaller voor British Airways. De onderneming heeft grote plannen met het Londense vliegveld Gatwick en wil daar zeventien toestellen stationeren. Van daaruit zouden dan vluchten over korte en middellange afstand worden aangeboden, vooral voor vakantiegangers en in mindere mate zakelijk verkeer.

 

Het zou daarmee de concurrentie kunnen aangaan met prijsvechter EasyJet, die veel van dit soort vluchten aanbiedt. EasyJet is marktleider op Gatwick. British Airways, dat veel vliegt vanaf het grotere Heathrow, is nummer twee op de Londense luchthaven.

 

British Airways wilde een nieuwe budgetmaatschappij oprichten met luchthaven Gatwick als uitvalsbasis en speciaal voor bestemmingen op korte afstand. In een officiële verklaring staat dat de luchtvaartmaatschappij al jaren verlies lijdt op de tweede luchthaven van Londen.

 

Er is in het Verenigd Koninkrijk veel vraag naar Europese bestemmingen, veel meer dan naar intercontinentale bestemmingen. Het reizen buiten Europa heeft nog veel last van vliegrestricties opgelegd tijdens de pandemie. Dat is ook de reden dat het herstel bij budgetmaatschappijen sneller verloopt dan bij traditionele maatschappijen zoals Air France-KLM, Lufthansa en British Airways.

 

Maar de leiding van de Britse luchtvaartmaatschappij kon het niet eens worden met de pilotenvakbond over de arbeidsvoorwaarden bij het nieuwe dochterbedrijf. Loonreductie ligt gevoelig bij de piloten. Hoeveel loon de vliegers moesten inleveren, is niet bekendgemaakt.

 

British Airways bezit start- en landingsrechten op Gatwick. Wat daar mee gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Bekend is dat de Oost-Europese prijsvechter Wizz Air veel interesse heeft om vanuit Londen vluchten te gaan aanbieden naar Europa.

 

bron: https://fd.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.