Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 27 juli 2021 @ 11:18 door Travelboy , 760 keer bekeken

Na wat heen en weer geslinger gaf de Europese Commissie dinsdag groen licht voor de Duitse staatssteun aan de vakantieluchtvaartmaatschappij Condor. Met de subsidies van in totaal zo'n 525 miljoen euro moeten enerzijds de gevolgen van de coronapandemie voor Condor worden opgevangen, zo maakte de Europese Commissie in Brussel bekend. Anderzijds moet de herstructurering van de luchtvaartmaatschappij worden doorgezet.

 

Luchtvaartmaatschappijen werden tijdens de crisis bijzonder hard getroffen door de Corona-beperkingen, zegt Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager. Zij is van mening dat de pandemie als buitengewone gebeurtenis buitengewone interventies rechtvaardigt, schrijft de Europese Commissie in een mededeling. Als hoogste mededingingsbewaker onderzoekt zij of overheidssteun nadelige gevolgen kan hebben voor bedrijven. Het herstructureringsplan stelt Condor in staat om op lange termijn te overleven, zo wordt gezegd.

 

De staatssteun aan Condor is controversieel. Onlangs heeft low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair haar aangeklaagd - met succes. De rechtbank van de Europese Unie had de goedkeuring van de staatslening van een miljoen dollar door de Europese Commissie ingetrokken. De rechters beriepen zich op onvoldoende motivering. In de nieuwe beslissing is rekening gehouden met de beslissing van de rechters, zo maakte de Brusselse autoriteit dinsdag bekend.  

 

Met deze beslissing kan Condor de toekomst met optimisme tegemoet zien. In mei vond Condor een nieuwe investeerder in Attestor . Hij wil zo'n 4.000 banen behouden

 

bron: www.touristik-aktuell.de

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.