Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 05 juli 2021 @ 15:09 door Travelboy , 759 keer bekeken

De Europese Commissie wil het gebruik van fossiele brandstoffen duurder maken. Volgens een rapport van persbureau Reuters is Brussel onder meer van plan om een ​​minimumbelasting in te voeren op klimaatschadelijke vliegtuigbrandstoffen. Een overeenkomstig ontwerp moet ervoor zorgen dat de belastingregels, die tot nu toe de voorkeur gaven aan fossiele kerosine boven meer CO2-neutrale brandstoffen, "aangepast worden aan de eisen van klimaatverandering".

 

Volgens Reuters is de verordening dat fossiele kerosine is vrijgesteld van de EU-stroombelasting "niet coherent met de huidige uitdagingen op het gebied van klimaatbeleid", aldus Reuters. Met het oog op de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie, die de Commissie had gepresenteerd, moest de verordening worden herzien.

 

Maximaal belastingtarief na tien jaar


Voor de luchtvaartindustrie wordt volgens het ontwerp uit 2023 het minimale belastingtarief voor vliegtuigbrandstof geleidelijk verhoogd. Na tien jaar moet het maximale belastingtarief worden ingevoerd, waarvan de hoogte niet is bekendgemaakt, zo gaat het verder. Duurzame brandstoffen moeten belastingvrij blijven. Dit geldt ook voor waterstof, waarvan de verbranding of het gebruik een lage CO2-uitstoot zou veroorzaken.

 

De ontwikkeling van vliegtuigen op waterstof staat echter nog in de kinderschoenen. Ook in de luchtvaart wordt tot nu toe weinig duurzame kerosine, de zogenaamde Sustainable Aviation Fuel (SAF) gebruikt. Als redenen worden naast het gebrek aan beschikbaarheid ook de hoge kosten van niet-fossiele brandstoffen genoemd.

 

bron: www.airliners.deReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.