Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 oktober 2021 @ 22:41 door Travelboy , 597 keer bekeken

De afhandeling van vliegtuigen van Ryanair op Schiphol en een aantal andere luchthavens gebeurt voortaan uitstootvrij. Zo worden de karretjes die de bagage vervoeren elektrisch aangedreven. Ook de tractor die het vliegtuig wegduwt bij de gate is emissievrij. Om dat voor elkaar te krijgen werkt de Ierse prijsvechter samen met afhandelaar Menzies Aviation.

 

Ryanair schrijft in een toelichting dat het snapt dat vliegtuigmaatschappijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen om klimaatverandering te bestrijden. De vliegtuigmaatschappij wijst erop dat het daarnaast al 22 miljard dollar (19 miljard euro) heeft geïnvesteerd in nieuwe toestellen die per passagiers zo'n 16 procent minder brandstof verbruiken.

 

Niet alleen op Schiphol worden de vliegtuigen van Ryanair voortaan uitsluitend uitstootvrij afgehandeld. Dat gebeurt ook op 10 andere luchthavens. Ryanair is een van de grootste vliegtuigmaatschappijen van Europa.

 

Bij het afhandelen van de vliegtuigen hoort niet het taxiën van de landingsbaan naar de gate en van de gate naar de startbaan. Schiphol is zelf bezig met een project om dat elektrisch te laten plaatsvinden, waardoor vliegtuigen daar de motoren niet voor hoeven te gebruiken.

 

www.welingelichtekringen.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.