Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 11 januari 2021 @ 19:49 door Travelboy , 642 keer bekeken

EasyJet heeft een nieuwe bancaire lening afgesloten van omgerekend anderhalf miljard euro en maakt daarbij voor het eerst gebruik van een – gedeeltelijke – staatsgarantie. De Britse prijsvechter ging er tot nu toe prat op zich zelf door de corona-crisis heen te kunnen slaan.

 

Het gaat om een lening voor vijf jaar, met vliegtuigen die easyJet in bezit heeft als onderpand. De rentevoet en de hoogte van het deel waar het Britse ministerie van Financiën borg voor staat, zijn niet bekendgemaakt.

 

Vorig jaar sloot easyJet al leningen ter waarde van 3,3 miljard euro af. De airline zei steeds dat ondersteuning door de Britse regering niet nodig was, maar is daar nu van teruggekomen. Met name de omstandigheden op de thuismarkt UK, waar een derde lockdown het verkeer momenteel grotendeels onmogelijk maakt, spelen de carrier parten.

 

Overigens ontvangt easyJet sinds het begin van de corona-crisis vanaf maart 2020 op een andere manier wel al directe Europese staatssteun. In de landen waar de luchtvaartmaatschappij is gevestigd maakt zij namelijk gebruik van de nationale subsidieregelingen voor de salarissen.

 

Zo kreeg easyJet in Nederland via NOW 1 en NOW 2 (maart tot en met september 2020) in totaal 6,2 miljoen euro. Het bedrijf zal naar verwachting ook subsidie krijgen via NOW 3, die loopt vanaf oktober 2020 tot aan 1 juli 2021.

 

bron: www.zakenreis.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.