Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 augustus 2021 @ 04:47 door Travelboy , 816 keer bekeken

Wizz Air heeft de ambitie om uit te groeien tot één van de grootste prijsvechters ter wereld, en ziet door de impact van de coronacrisis alleen maar meer kansen. Daarom gaat het bedrijf tot 2030 ongeveer 4.600 nieuwe piloten rekruteren. Daarvan worden er 300 nog voor het eind van dit jaar gezocht.

 

“Wizz Air zet zich in om de omvang van haar vloot meer dan te verdrievoudigen, met naar verwachting 500 nieuwe Airbussen in de komende tien jaar. Daardoor zijn er veel kansen voor piloten die op zoek zijn naar snelle loopbaanontwikkeling, een competitief salaris, toonaangevende training, een vast contract en een verscheidenheid aan roosterpatronen.”

 

De van oorsprong Hongaarse budgetmaatschappij zoekt zowel gezagvoerders en eerste officieren met ervaring, als aspirant-piloten die nog opgeleid moeten worden. Zoals bekend vliegt Wizz Air alleen met toestellen uit de Airbus A320-familie. Een typerating voor deze vliegtuigen is echter geen vereiste voor ervaren piloten om te mogen solliciteren.

 

Onlangs kondigde concurrent Ryanair ook al aan duizenden nieuwe piloten te gaan aannemen. Net als Wizz Air is Ryanair relatief goed door de crisis gekomen, zonder dure staatssteun die terugbetaald moet worden. Beide maatschappijen staan dan ook in de startblokken om nog veel meer marktaandeel te veroveren.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.