Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 mei 2021 @ 04:05 door Travelboy , 808 keer bekeken

De Duitse vakantieluchtvaartmaatschappij Condor heeft een nieuwe eigenaar. Vermogensbeheerder Attestor verwerft een meerderheidsbelang van 51 procent, waardoor er een langetermijnperspectief ontstaat voor de maatschappij. Condor zou in 2020 worden overgenomen door LOT Polish Airlines, maar die overname ketste af.

 

Attestor investeert 200 miljoen euro aan vers aandelenkapitaal en zal nog eens 250 miljoen euro aandelenkapitaal inbrengen voor de modernisering van de langeafstandsvloot van Condor. Volgens Condor kan daarmee niet alleen een snelle hervatting van de vliegoperaties na de coronapandemie worden gewaarborgd, maar ook de verdere ontwikkeling op lange termijn van de airline. Alle 4.050 arbeidsplaatsen bij de luchtvaartmaatschappij en bij het eigen onderhoudsbedrijf Condor Technik blijven behouden.

 

Volgens Jan-Christoph Peters, oprichter en eigenaar van Attestor, is Condor een sterk merk met een bewezen businessmodel in een aantrekkelijke markt. “Met onze investering scheppen wij niet alleen de voorwaarden voor een succesvolle nieuwe start, maar ook voor de verdere ontwikkeling op lange termijn van Condor. Daarom investeren wij fors in de modernisering van de vloot."

 

Attestor neemt in eerste instantie 51 procent van de aandelen van Condor over. SG Luftfahrtgesellschaft behoudt namens de Duitse federale en deelstaatregeringen de resterende 49 procent. Attestor kan de de resterende aandelen op een later tijdstip te verwerven.

 

Thomas Cook
In januari 2020 maakte LOT Polish Airlines bekend de biedingenstrijd om Condor te hebben gewonnen. Condor maakte daarvoor kort onderdeel uit van de Thomas Cook Group. Na het faillissement van het moederbedrijf kon Condor zelfstandig doorgaan. De Duitse overheid verstrekte een lening van 380 miljoen euro, waardoor het bedrijf in relatieve rust op zoek kon gaan naar nieuwe investeerders. De coronapandemie gooide echter roet in het eten.

 

Condor vliegt voornamelijk vanaf luchthavens in Duitsland, zowel op vakantiebestemmingen binnen Europa als intercontinentaal. De vloot van Condor omvatte voor de coronapandemie 51 vliegtuigen, waaronder zestien relatief oude Boeing 767-300ER’s voor lange afstanden, vijftien Boeing 757-300’s en negentien Airbus A320/A321’s voor de korte en middellange afstand. Condor heeft een eigen onderhoudsbedrijf, met vestigingen in Frankfurt en Düsseldorf.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.