Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 17 mei 2021 @ 18:42 door Travelboy , 806 keer bekeken

Ryanair heeft in het afgelopen boekjaar de winst zien verdampen en voorziet ook in het lopende jaar de nodige uitdagingen. Dit bleek maandag uit de rapportage van de Ierse budgetmaatschappij over het boekjaar dat liep tot 31 maart.

 

Het aantal vervoerde passagiers daalde afgelopen jaar met 81 procent naar 27,5 miljoen, met een bezettingsgraad van 71 procent. De omzetdaling van 81 procent naar 1,64 miljard euro leidde tot een nettoverlies van 815 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst nog iets meer dan 1 miljard euro.

 

De luchtvaartmaatschappij ziet vanaf 1 april dat de boekingen scherp aantrekken, maar door mogelijke lockdowns en reisrestricties is het niet mogelijk om een outlook voor de winstontwikkeling in het lopende jaar af te geven.

 

Door de trage uitrol van vaccinaties in de Europese Unie verwacht Ryanair nog altijd dat het aantal te vervoeren passagiers dit boekjaar aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 80 tot 120 miljoen zal uitkomen.

 

Ook verwacht Ryanair dat het dit jaar in de buurt van break even zal uitkomen.

 

Ryanair voorziet wel dat het na de Covid-periode goed gepositioneerd is dankzij een veel lagere kostenbasis, waaronder de kosten voor de vloot, en een sterke balans. De luchtvaartmaatschappij beschikte op 31 maart over een kaspositie van 3,15 miljard euro.

 

"Deze financiële kracht stelt de onderneming in staat om te profiteren van de vele groeimogelijkheden die zich zullen voordoen na Covid-19", aldus de maatschappij.

 

bron: www.eurobench.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.