Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 september 2021 @ 04:44 door Travelboy , 374 keer bekeken

Het bijbetalen voor het gegarandeerd meenemen aan boord van handbagage bij Transavia is een blijvende optie. Dat zegt topman Marcel de Nooijer in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. “De proef die we daarmee deden heeft goed uitgepakt.”

 

Transavia lanceerde de optie in juni bij wijze van proef. “Vooropgesteld: handbagage blijft gratis. Maar we hebben aan boord van onze vliegtuigen 189 stoelen, en in de bagagebakken passen maar 70 stuks handbagage. Mensen die de zekerheid willen hebben dat hun tas of koffertje in de cabine mee kan betalen daar een kleine toeslag voor. De pilot heeft positieve reacties opgeleverd, en de betaalde service is nu een standaard optie.”

 

Passagiers die geen plekje voor hun handbagage bijboeken moeten hopen op een leeg plekje in de bagagebakken, en kunnen anders hun koffertje afgeven om het in het ruim te laten vervoeren.

 

Transavia is één van de weinige Europese budgetmaatschappijen waar reizigers nog standaard een trolleykoffertje als handbagage mee mogen nemen, al kan dat dus wel in het ruim belanden als ze geen plekje in de cabine reserveren. Bij onder andere Ryanair, EasyJet en Wizz Air moet er voor een trolleykoffertje altijd bijbetaald worden of een ticket uit een duurdere tariefklasse gekocht worden. Bij hen mag er gratis alleen een klein stuk handbagage mee dat onder de stoel past.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.