Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 22 april 2021 @ 02:18 door Travelboy , 430 keer bekeken

Lufthansa wil met nieuwe bases van Eurowings de concurrentie aangaan met Easyjet en Ryanair. De planners van Eurowings zien mogelijkheden voor vluchten vanuit "metropolen in Scandinavië en Oost-Europa" na de crisis. Eurowings gaat de plannen de komende maanden uitwerken. Eurowings wil de herstart van de luchtvaart na de crisis gebruiken om uit te breiden op  Europese luchthavens.

 

"Als de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Duitsland willen we eigenlijk weer pan-Europees groeien", bevestigde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij aan aero.de. Naast de huidige bases in Mallorca, Oostenrijk en Kosovo, onderzoekt de luchtvaartmaatschappij momenteel "andere internationale bases in Europa".

 

Vooral in de Scandinavische vluchtmarkt worden de kaarten na de crisis herschikt: Norwegian heeft net het faillissement gemist en wil met 50 Boeing 737-800's een nieuwe start zoeken als veel kleinere luchtvaartmaatschappij. Finnair en SAS hebben tijdens de crisis ook hun netwerk en vloot uitgedund. Wel komen er een aantal nieuwe spelers bij op de Scandinavische markt

 

Een beslissing over specifieke locaties zal worden genomen "in de komende drie tot negen maanden", aldus de woordvoerder van Eurowings. "De opening van een of meer internationale bases is gepland voor 2022 . Als voorwaarde geldt wel dat de luchtvaart normaliseert en reisbeperkingen worden versoepeld of opgeheven."

 

bron: www.aero.deReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.