Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 07 juni 2021 @ 00:34 door Travelboy , 760 keer bekeken

Dick Benschop, de hoogste baas van Schiphol vindt het niet meer dan logisch dat het nieuwe kabinet besluit tot opening van Lelystad Airport. Dat zei Benschop zondagmiddag in het tv-programma Buitenhof.

 

De CEO van Schiphol verwacht dat op afzienbare termijn er weer normaal gevlogen wordt. Door de coronapandemie is het aantal passagiers flink afgenomen. Deze zomer verwacht Benschop weer op 70% van de bezetting van 2019 te zitten. Dat zal de komende periode zeer waarschijnlijk blijven stijgen verwacht hij. De rol van Lelystad Airport is volgens hem daarom nog altijd onmisbaar. Om de overlast en vervuiling rond Schiphol terug te dringen moeten vakantievluchten naar andere luchthavens. Schiphol kan daarmee als hub voor vluchten naar alle plekken van de wereld blijven functioneren. Voor de Nederlandse economie erg belangrijk, zei Benschop.

 

Rond Schiphol hebben volgens berekeningen zo'n 100.000 mensen ernstige hinder als gevolg van de vliegtuigen. Als die berekeningen losgelaten worden op Lelystad Airport zouden volgens Benschop 147 mensen hinder ondervinden: "om het even in perspectief te zetten"

.

Schoon vliegen
Schiphol werkt aan een ambitieus plan om in 2050 kerosine-vrij te vliegen. De brandstoffen die gebruikt worden zijn dan biologisch of zelfs waterstof. Verder denkt Benschop dat elektrisch vliegen een steeds groter aandeel krijgt. Van die ontwikkelingen profiteert Lelystad Airport volgens Benschop ook weer; Schiphol én Lelystad moeten worden gezien als één systeem

.

Verzet
Tegen de opening van Lelystad Airport is veel verzet gerezen. Ook de politiek twijfelt of de luchthaven wel in gebruik moet worden genomen voor vakantievluchten. Verder zijn er nog altijd problemen met milieurichtlijnen en de discussie rond stikstof. Lelystad Airport zou die ruimte niet hebben. Ook is de herindeling van het luchtruim nog steeds niet definitief geregeld. Die herindeling is nodig om de vliegtuigen van de burgerluchtvaart en defensie van elkaar te scheiden.

 

bron: www.omroepflevoland.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.