Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 10 juni 2021 @ 21:36 door Travelboy , 367 keer bekeken

Ook in 2020 was een relatief kleine groep mensen verantwoordelijk voor de meeste klachten over Rotterdam The Hague Airport. Dat blijkt uit een rapportage van de Milieudienst Rijnmond (DCMR). De meeste klachten kwamen uit Rotterdam en Bergschenhoek.

 

Door de coronacrisis was er vorig jaar 61 procent minder vliegverkeer op de Rotterdamse luchthaven. Daardoor daalde ook het aantal klachten ten opzichte van 2019 aanzienlijk, met 51 procent. Hoewel er minder grote passagiersvliegtuigen overvlogen werd er wel behoorlijk meer (+2.600 keer) geklaagd over de kleine luchtvaart, zoals sportvliegtuigjes, helikopters en zelfs drie keer over een zeppelin.

 

De DCMR noteerde in totaal 30.773 klachten. Daarvan werd het grootste deel (21.163) ingediend door 45 mensen uit de regio. Naast klachten over geluid kwamen er ook grieven binnen over stank, zoals kerosinelucht.

 

Volgens de DCMR is het een bekend gegeven dat een kleine groep mensen verantwoordelijk is voor veel klachten. Zij worden omschreven als frequente klagers (meer dan 140 klachten per jaar). Overigens waren niet alle geluidsklachten te herleiden tot Rotterdam The Hague Airport: ook overvliegende toestellen van en naar Schiphol werden gemeld.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.