Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 september 2021 @ 02:25 door Travelboy , 347 keer bekeken

Het Hongaarse Wizz Air is in onderhandeling met vliegtuigbouwer Airbus over de aankoop van minstens 100 narrowbody-jets (A320 serie), zeggen bronnen uit de sector afgelopen donderdag.

 

De gesprekken begonnen enkele maanden geleden en kwamen aan het licht toen bekend werd dat Wizz Air  heeft geprobeerd om het rivaliserende easyJet over te nemen om daarmee de grootste budgetmaatschappij van Europa te worden

 

Analisten zeggen dat alle drie de grote Europese budgetluchtvaartmaatschappijen naar verwachting zullen groeien naarmate de COVID-19-crisis de financiën van nationale legacy-luchtvaartmaatschappijen verder uitholt .

 

De gesprekken tussen Wizz Air en Airbus gingen deze zomer door,  maar de twee partijen zijn nog niet klaar om een ​​deal aan te kondigen, aldus de bronnen. Gesprekken over vlootaankoop duren doorgaans maanden.

 

Bij deze deal zouden minstens 100 vliegtuigen betrokken zijn, zei een van de bronnen. Wizz Air, dat in totaal al 388 Airbussen in bestelling heeft weigerde commentaar te geven. Een woordvoerder van Airbus zei dat het altijd met klanten praat over hun behoeften, maar nooit commentaar geeft op dergelijke discussies.

 

Bron: www.lse.co.ukReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.