Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 30 april 2021 @ 00:44 door Travelboy , 808 keer bekeken

De in Nederland gevestigde LCC is gericht op het herstarten van zoveel mogelijk routes deze zomer, met de ambitie om de capaciteit tegen het derde kwartaal van 2021 te vergroten tot 80% van het niveau van 2019.

 

Het plannen van het netwerk van een luchtvaartmaatschappij in normale tijden is al uitdagend genoeg, maar het bepalen van welke routes ze vliegen tijdens de pandemie is voor alle luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld beladen met moeilijkheden.

 

De managers voor strategische netwerkplanning van Transavia Oliver Newton en Niek de Rijk hebben het deksel op de huid gelegd over de manier waarop ze het in Nederland gevestigde LCC-netwerk hebben gepland sinds het begin van de pandemie - en het proces waarmee ze de rest van het jaar en in zomer 2022.

 

Tijdens een Airline Briefing-sessie als onderdeel van Routes Reconnected zei de Rijk dat planning veel meer op de korte termijn is dan voorheen. De KLM-dochter optimaliseert momenteel haar planning voor de periode tussen 24 mei en eind juni en brengt wijzigingen aan op basis van de vraag en eventuele reisbeperkingen.

 

De Rijk zei dat wijzigingen meestal tussen 6-10 weken voor vertrek worden aangebracht, hoewel schema's tot drie weken voor vertrek worden aangepast.

 

Tegen het derde kwartaal van 2021 hoopt de luchtvaartmaatschappij t.o.v. dezelfde periode in 2019 ongeveer 80% van de aangeboden capaciteit te vliegen. In de winter van 2021/22 wil de LCC 90% -100% van haar pre-pandemische netwerk exploiteren en in de zomer van 2022 volledig terug zijn naar het niveau van 2019, toen de luchtvaartmaatschappij 43 vliegtuigen in Nederland exploiteerde.

 

Lees het hele artikel (in het Engels) bij routesonline.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.