Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 mei 2021 @ 00:51 door Travelboy , 635 keer bekeken


We gaan het toch nog even over dat Ryanair-toestel hebben dat Wit-Rusland gisteren kaapte om staatskritische journalist Raman Pratasevich in handen te krijgen. Dat de budgetvlieger denkt weg te komen met bovenstaand persbericht spreekt uiteraard van een Ferry Doedenesque naïviteit. Maar dat neemt niet weg dat het gaat om een grote-ballen-actie van dictatorkarikatuur Aleksandr Loekasjenko, waarmee hij ongetwijfeld punten scoort bij Godfather Poetin.

 

Dan kan iedereen vandaag wel boos zijn op Ryanair, maar de budgetvechter zonder staatssteun kon weinig anders dan deze staat in de kaart spelen na de bommelding. Toetsenbordstrijders claimen dat andere vliegvelden dichterbij waren, maar vergeten dat Loekasjenko naast de bommelding ook een motiverende en volledig bewapende MiG29 naar het toestel stuurde om subtiel aan te geven dat het gemelde explosief gewoon per straaljager bezorgd kon worden. Geen piloot die zijn en het leven van al zijn passagiers op het spel zet om dan toch door te vliegen.

 

Ryanair was slechts een pion in deze opvallende zet op het geopolitieke schaakbord. Een zet waarvan Wit-Rusland op een Saeed al-Sahaf-achtige manier ontkent dat ze hem hebben gespeeld en waarop EUrsula al tegenzetten aankondigde. Grote taal, maar waarschijnlijk komt de bureaucratische Unie niet verder dan economische sancties. Iets dat weinig indruk maakt zolang een machtige Russische hand bemoedigend op de schouder van Loekasjenko rust.

 

bron: www.geenstijl.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.