Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 17 november 2021 @ 10:40 door Travelboy , 335 keer bekeken

Schiphol besloot onlangs de havengelden te verhogen. Transavia-CEO Marcel de Nooijer verwacht dat reizigers daarom meer vanaf buitenlandse luchthavens gaan vertrekken.

 

Aanvankelijk zouden de tarieven op het vliegveld van Amsterdam met 42 procent stijgen. Om maatschappijen enigszins tegemoet te komen, verlaagde Schiphol ze naar 37 procent. In tegenstelling tot andere Europese luchthavens zijn de tarieven op de Nederlandse luchthaven bijzonder hoog. In Spanje dalen ze, terwijl ze in Frankrijk en België met respectievelijk drie en vijf procent stijgen.

 

Schiphol verhaalt de gedurende de coronacrisis misgelopen inkomsten op de maatschappijen die gebruik maken van het vliegveld. Volgens De Nooijer moeten luchtvaartmaatschappijen dit doorberekenen in de ticketprijzen. ”Dan vind ik wel wat van een stijging van 37 procent op Schiphol. Door de oplopende kosten zullen reizigers naar het buitenland uitwijken, naar onze omringende landen. Onze winst smelt daardoor weg, terwijl we nog in een periode van herstel zitten’’, zegt de CEO van Transavia tegenover de Telegraaf.

 

Lees verder op: UpintheSkyReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.