Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 15 januari 2021 @ 00:58 door Travelboy , 777 keer bekeken

Norwegian neemt afscheid van haar volledige B787-vloot. De maatschappij schrapt namelijk alle langeafstandsbestemmingen en gaat zich voortaan enkel focussen op het Scandinavisch en Europese netwerk.

 

De Noorse lowcostmaatschappij Norwegian gaat stoppen met haar intercontinentale netwerk. De maatschappij staat al jaren bekend om haar low cost langeafstandsvluchten vanuit verschillende Europese steden. De maatschappij maakte hiervoor voornamelijk gebruik van een B787-vloot, al werd er vanuit Ierland ook met B737’s richting Noord-Amerika gevlogen. Door die operaties en de te snelle groei belandde Norwegian in financieel moeilijk vaarwater. De huidige crisis heeft Norwegian op de rand van het faillissement gebracht.

 

Het nieuwe business model moet Norwegian terug gezond krijgen. De focus wordt vanaf nu Scandinavië en belangrijke Europese bestemmingen. Vanaf dit jaar wil Norwegian met 50 korteafstandstoestellen gaan vliegen. Norwegian en haar dochtermaatschappijen opereren met een vloot van B737NG’s en MAX’en. Tegen volgend jaar moet het aantal in de vloot uitgroeien tot 70 toestellen.

 

Om dat plan uit te voeren en om de schuldgraad naar beneden te halen is Norwegian op zoek naar geld bij private investeerders en de Noorse overheid. Die moest eerder dit jaar het bedrijf al financieel steunen om een faillissement af te wenden.

 

Het schrappen van de B787-vloot heeft uiteraard opnieuw gevolgen voor de werkgelegenheid bij de maatschappij. Norwegian heeft via constructies in Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bemanning voor langeafstandsbestemmingen op de loonrol staan. Hoeveel mensen daardoor worden getroffen, vermeldt de maatschappij niet.

 

De route vanaf Amsterdam naar New York vervalt hiermee definitief.

 

bron: www.flightlevel.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.