Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 31 mei 2021 @ 20:34 door Travelboy , 795 keer bekeken

Foto

De Stichting Vrienden Groningen Airport Eelde (VGAE) heeft in het afgelopen voorjaar, in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, een publieksenquête uitgezet in Noord Nederland. Uit de resultaten blijkt dat het overgrote deel positief is over de luchthaven en vindt dat de luchthaven behouden moet blijven voor Noord-Nederland.
 
 
Onderzoeksresultaten

Een grote meerderheid van de respondenten (78%) geeft aan dat het belangrijk is dat Noord Nederland een eigen luchthaven heeft, ook indien er vanuit de overheid investeringen voor nodig zijn. Ook geeft 80% aan dat ze de luchthaven van maatschappelijk belang vinden voor Noord-Nederland. Hieruit blijkt dat er groot draagvlak is voor behoud van de regionale luchthaven.

Steun voor verbreding maatschappelijke dienstverlening

Directeur Meiltje de Groot zet met een aangepaste strategie in op een verbreding van de maatschappelijk dienstverlening. Naast de vluchten naar leisurebestemmingen en voor de regio strategische bestemmingen wordt er ook gekeken naar bijvoorbeeld vracht passend bij de regio, onderhoud van toestellen en innovatie en duurzaamheid. Dit sluit goed aan bij het onderzoek aangezien meer dan driekwart van de respondenten groei en investeringen steunt, terwijl maar liefst 90% vindt dat de luchthaven moet investeren in duurzame projecten. Groningen Airport Eelde is initiatiefnemer van NXT Airport. Een stichting i.o. dat zich door middel van samenwerking met bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstelling richt op innovatieve en educatie-projecten met de focus op de verduurzaming van de luchtvaart en de luchthaven.

De enquête is tot stand gekomen in samenwerking met 4 studenten van de Hanze Hogeschool Groningen. De enquête is verspreid via de regionale dagbladen en via de sociale media. Er zijn totaal 2823 reacties binnengekomen, waarvan 2511 uit de drie noordelijke provincies. De enquête is verspreid via de regionale dagbladen en via de sociale media.
Bekijk onderaan dit artikel het hele onderzoekReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.