Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 maart 2021 @ 04:25 door Travelboy , 690 keer bekeken

Na bijna 5 maanden non-activiteit vliegt luchtvaartmaatschappij TUI fly vanaf april weer uit Oostende naar 4 Spaanse bestemmingen: Alicante, Malaga, Tenerife en Gran Canaria. Alle internationaal bekrachtigde COVID-19-protocollen worden op deze vluchten gerespecteerd. Deze beslissing is een volgende stap in de geleidelijke heropstart van het vluchtplan. Oostende is na Brussel en Charleroi de derde Belgische luchthaven van waaruit TUI dit voorjaar vluchten organiseert. Aan een vertrek vanuit Oostende zijn er weliswaar nog voorwaarden verbonden.


Het is al bijna 5 maanden geleden dat de laatste TUI fly vlucht vanuit Oostende vertrok naar Alicante. Sindsdien beperkten de maatregelen tegen de COVID-19-pandemie het vliegverkeer in die mate dat TUI fly zich verplicht zag om enkel nog vluchten aan te bieden uit Zaventem en Charleroi. Ondanks het verbod op niet-essentiële reizen tot 18 april wil TUI fly haar activiteiten vanuit Oostende begin april weer opstarten en programmeert de maatschappij vluchten naar de 4 belangrijkste bestemmingen in Spanje. Vanaf 2 april wordt er drie keer per week (woensdag, vrijdag, zaterdag) gevlogen naar Alicante en Malaga. Vanaf 4 april vertrekt er één vlucht per week (zondag) naar Tenerife en Gran Canaria. Vanaf 21 april wordt  er voor deze twee bestemmingen een extra vluchtdag toegevoegd op woensdag.

 

 Voordelen van een regionale luchthaven
Gunther Hofman, managing director TUI fly Benelux , wijst er op dat  TUI fly de enige luchtvaartmaatschappij is die traditioneel vluchten aanbiedt vanuit alle Belgische luchthavens. “Door de heropstart van ons vluchtplan vanuit Oostende geven we een belangrijk deel van onze passagiers opnieuw de mogelijkheid vanuit de luchthaven van hun voorkeur te vertrekken”, aldus Hofman.

 

Eric Dumas, CEO Ostend-Bruges Airport, wist op de voordelen van een regionale luchthaven. “Dankzij onze luchthaven hebben wij alle troeven in huis om passagiers en vluchten zoveel mogelijk te spreiden en op die manier een veilige reisomgeving te creëren”, aldus Dumas. “Naast alle  voorzorgsmaatregelen garanderen wij nog steeds korte wachttijden aan de check-in-balie, een vlotte veiligheidscontrole en een zorgeloos vertrek. We kijken er reikhalzend naar uit om de reizigers van TUI fly opnieuw te mogen verwelkomen.”

 

Reizen onder voorwaarden
Door de maatregelen van de Belgische overheid kunnen tot en met 18 april enkel Belgen met een essentieel reisdoel een buitenlandse reis ondernemen. De passagier moet hieromtrent een ondertekende verklaring op eer voorleggen aan de check-in. Het formulier voor deze verklaring kan hij of zij downloaden op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 2021:  https://travel.info-coronavirus.be/nl/essentiele-reis.

 

De reiziger moet momenteel ook een negatieve coronatest van maximum 72 uren oud voorleggen om toegang te hebben tot het Spaanse grondgebied.

 

bron: www.made-in.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.