Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 januari 2021 @ 20:35 door Travelboy , 591 keer bekeken

Als onderdeel van het herstructureringsplan verdwijnen ook de helft van de kleinere vliegtuigen uit de vloot van Norwegian.

 

De narrowbody-vloot van Norwegian bestaat momenteel nog uit 103 vliegtuigen. Na de implementatie van het herstructureringsplan, dat een voorwaarde vormt voor het ontvangen van verdere overheidssteun, zullen er slechts 53 van deze toestellen overblijven. Eerder deze maand werd al bekend dat de Noorse maatschappij stopt met alle langeafstandsvluchten, waardoor ook alle 37 Boeing 787’s uit de vloot zullen verdwijnen.

 

Norwegian hoopt, nu het einde van de pandemie langzamerhand in zicht komt, met de verdere inkrimping na de crisis snel weer winstgevend te worden. Daartoe wil het enkel focussen op de kortere vluchten. Momenteel heeft de maatschappij 67 Boeing 737-800’s en 18 737 MAX-toestellen in haar vloot. Slechts 15 737-800’s zijn momenteel in gebruik; het overige deel staat geparkeerd.

 

Norwegian heeft nog niet bekendgemaakt welke 50 toestellen precies zullen verdwijnen. De toekomst van de 737 MAX zal als onderdeel van de herstructurering worden bepaald. Gisteren werd bekend dat de MAX weer is goedgekeurd voor het Europese luchtruim. Naar verwachting zal de krimp, mede gelet op de hercertificering van de MAX, bestaan uit 737-800’s, aangezien de 737 MAX een beter brandstofverbruik met een grotere capaciteit heeft.

 

Bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.