Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 januari 2021 @ 17:54 door Travelboy , 745 keer bekeken

Ryanair wordt onderzocht door de Britse reclamewaakhond nadat er meer dan duizend klachten binnenliepen over de opmerkelijke slogan waarmee de Ierse lagekostenmaatschappij uitpakt op zijn website: ‘Inenten en gaan!’.

 

Het Advertising Standards Agency (ASA), het Britse bureau dat waakt over eerlijke reclamevoering, heeft een formeel onderzoek geopend nadat het meer dan 1.600 klachten ontving over een Ryanair-campagne die lijkt te suggereren dat reizigers snel kunnen vertrekken zodra ze het coronavaccin hebben gekregen.

 

‘Vaccins komen eraan’, ‘inenten en gaan’ en ‘de zomer komt eraan’. Zo luiden de slogans op de website van Ryanair, naast promoties voor goedkope vluchten en een foto waarop een vaccinflesje en een spuit afgebeeld zijn. De luchtvaartmaatschappij lanceerde de omstreden campagne in de kerstperiode en ze loopt nog steeds, ondanks de recent aangekondigde derde nationale lockdown in het Verenigd Koninkrijk.

 

‘Misleidend, beledigend en onverantwoord’

 

Een ASA-woordvoerder zei aan de Amerikaanse nieuwszender CNN dat mensen bezwaar hebben tegen het feit dat de advertentie ‘op een misleidende manier suggereert dat het vaccin met succes uitgerold zal zijn over de hele bevolking tegen de lente/zomer en dat de reisbeperkingen tegen die tijd niet meer van toepassing zullen zijn’.
 

Mensen die bij het ASA een klacht hebben ingediend zouden de reclame ook ‘beledigend en onverantwoord’ vinden. De woordvoerder voegde eraan toe: ‘In hun ogen bagatelliseert het de impact van de pandemie op individuen en de maatschappij.’

 

‘Advertenties niet feitelijk onjuist’

 

Ryanair ontkent daarentegen dat de advertenties feitelijk onjuist zijn, aangezien er nu twee vaccins zijn goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk, meldt het Amerikaanse persbureau AP. De luchtvaartmaatschappij zei ook dat boekingen zonder kosten kunnen worden gewijzigd.

 

De eerste Covid-19-vaccinaties zijn in verschillende Europese landen al gestart, waaronder België, maar het is waarschijnlijk nog maanden wachten alvorens het grootste deel van de bevolking ook effectief ingeënt is tegen het coronavirus.

 

bron: https://businessam.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.