Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 13 juli 2021 @ 20:16 door Travelboy , 731 keer bekeken

Air France-KLM heeft bij Airbus en Boeing offerteaanvragen ingediend voor een gezamenlijke order van 160 vliegtuigen voor de middellange afstand. Dat meldt CEO Benjamin Smith van de luchtvaartgroep maandag in het Financieele Dagblad.
 
 
Die 160 benodigde vliegtuigen zijn bestemd voor Transavia in Frankrijk, KLM en de Nederlandse tak van Transavia. Hoewel de order nog niet in kannen en kruiken is, noemt Smith het als een hoogtepunt van wat tot nu toe is bereikt onder zijn leiding.
 
 
“We hebben wel een klein beetje op dit vlak gedaan, het staat al op de agenda vanaf 2004, maar het is nooit zo op z'n plaats gezet als nu. Ik ben heel blij dat we deze order, de grootste in de geschiedenis van de groep, bij elkaar kunnen voegen”, zo zegt Smith.
 
 
De medium-haul vloten van Transavia (zowel in Nederland als Frankrijk) en KLM bestaan op dit moment uit Boeing 737-700’s en -800’s. Veel van die toestellen zijn in de komende jaren aan vervanging toe.
 
 
Mogelijke kandidaten zijn de Airbus A220 en A320neo en de Boeing 737 MAX. Het zou gaan om de grootste order ooit voor Air France-KLM, dat sinds 2004 bestaat. De luchtvaartgroep bestelde tot nu toe nog geen A320neo's of Boeing 737 MAX'en, maar wel A220's.
 
bron: www.luchtvaartnieuws.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.