Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 26 mei 2021 @ 03:56 door Travelboy , 387 keer bekeken

Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter en commissaris voor klimaatbescherming in de Europese Commissie, heeft zich bij de discussie over korte afstandsvluchten aangesloten. Daar moet je van af, zei de Nederlandse politicus.

 

Net als de Federale vereniging van de Duitse luchtvaartindustrie (BDL) roept de EU-commissaris op tot een snelle uitbreiding van de spoortransportroutes in Europa. Goedkopere, snelle treinverbindingen zouden aantrekkelijker moeten worden dan korte afstandsvluchten. Volgens Timmermans zou de trein het verstandiger alternatief moeten zijn voor afstanden tot 800 km. De BDL ziet een tijdslimiet van drie uur.

 

Maar in tegenstelling tot de BDL wil de Nederlander ook dat het Europese emissiehandelssysteem voor vliegverkeer en belastingen op kerosine wordt uitgebreid. Het is bekend dat vliegtuigbrandstoffen, in tegenstelling tot benzine en diesel, vrijgesteld zijn van belasting en dus spotgoedkoop. Timmermans gelooft niet in een verbod op korte afstandsvluchten.

 

Ook benadrukte hij in een kranteninterview dat het geen probleem zou moeten zijn voor het klimaat of je portemonnee om jezelf eens per jaar op een vlucht te trakteren. De Europese Commissie staat onder druk als het gaat om klimaatverandering. Op 14 juli 2021 wil ze het “Fit for 55” pakket met wetgevingsvoorstellen presenteren om te voldoen aan de nieuwe EU-klimaatdoelstelling. Daarin staat dat in 2030 minimaal 55% minder broeikasgassen mogen worden uitgestoten dan in 1990. Brussel is ervan overtuigd dat het bedrijfsleven het kan.

 

bron: www.dmm.travelReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.