Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 29 december 2018 @ 21:35 door Travelboy , 715 keer bekeken

De vakbonden van het Ryanair cabinepersoneel in Spanje hebben aangekondigd dat de werknemers op 8, 10 en 13 januari 2019 het werk gaan neerleggen tijdens nieuwe stakingen. Het gaat om zo’n 1.800 werknemers die als cabinepersoneel werken vanuit Spaanse luchthavens en lid zijn van twee vakbonden, USO en Sitcpla.
 
De Spaanse vakbonden zeggen dat de onderhandelingen met de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij opnieuw op niets zijn uitgelopen. Zo respecteert Ryanair na de vele beloftes om stakingen te voorkomen nog steeds niet de Spaanse wetten en werkt het Ryanair personeel nog steeds met Ierse contracten.
 
Volgens de vakbonden USO en Sitcpla heeft Ryanair in andere landen zoals Duitsland en Frankrijk inmiddels wel toegegeven en zullen de Ryanair werknemers nationale contracten krijgen. Voor Spanje is dit nog steeds niet gelukt en om aan te tonen dat men daarmee niet tevreden is heeft men bevestigd dat er op drie dagen in januari gestaakt zal worden.
 
Het gaat om dinsdag 8, donderdag 10 en zondag 13 januari. Ryanair krijgt van de vakbonden nog 10 dagen de tijd om te beslissen of ze het cabinepersoneel Spaanse contracten gaat aanbieden of niet om de stakingen te voorkomen.
 
Zoals bekend is er al maanden een strijd gaande tussen Europa’s populairste budget vlieger en het personeel dat werkzaam is in o.a. Spanje. Het cabinepersoneel (en piloten) wil werken volgens de Spaanse wetgevingen en niet de Ierse.
 
Afgelopen 28 september 2018 vond al de grootste staking plaats van Europees Ryanair cabinepersoneel in meerdere landen waaronder Spanje, Nederland, België, Duitsland, Portugal en Duitsland. Datzelfde gebeurde ook op 25 en 26 juli 2018 waarbij er stakingen waren in Spanje, Portugal en België en op 26 juli ook in Italië.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.