Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 24 september 2018 @ 15:11 door Travelboy , 720 keer bekeken


Het IJslandse WOW Air heeft 60 miljoen euro ontvangen via leningen. Dit bedrag moet de schuld die de maatschappij bij, onder andere, het vliegveld van Keflavik heeft, aflossen, zo meldt de IJslandse krant Morgunbladet.
 
De lening van 60 miljoen euro, die door middel van het uitgeven van obligaties zijn ontvangen, moeten het verlieslijdende WOW Air weer op de rit helpen. Volgens Bloomberg krijgen de bedrijven die de lening aan WOW Air hebben verleent een rente van 9 procent, de hoogste rente ooit die een Europese airline zal uitbetalen.
 
WOW Air heeft de lening dan ook dringend nodig. De krant Morgunbladet meldt namelijk dat WOW Air de luchthaven van Keflavik nog 16 miljoen euro schuldig is. Dit komt omdat de airline dit jaar nog geen enkele rekening of andere vorm van kosten heeft betaald aan de luchthaven.

Vorig jaar noteerde WOW Air een verlies van 31 miljoen euro. Ook dit jaar verwacht de IJslandse maatschappij rode cijfers te publiceren, maar verwacht wel in 2019 winst te boeken. Of de investeerders hun 9 procent rente zullen ontvangen zal in de komende jaren duidelijk worden.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.