Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 augustus 2018 @ 20:45 door Travelboy , 678 keer bekeken

Alle vluchten van Ryanair die vrijdag staan gepland op Eindhoven Airport vertrekken ondanks de aangekondigde staking van Nederlandse piloten gewoon. Dat meldt de vliegmaatschappij. Aanvankelijk leek het erop dat de vluchten moesten worden geannuleerd. De rechter wees donderdag een kort geding van Ryanair af om de staking te voorkomen.

Dat de vluchten toch doorgaan is opmerkelijk. In de rechtbank donderdagmiddag zeiden advocaten van Ryanair nog dat alle vluchten vanuit Eindhoven zouden moeten geannuleerd als de staking door zou gaan. Dat blijkt nu dus toch niet het geval.

In totaal waren er elf vluchten met Nederlandse piloten die op de tocht leken te komen. Dat tekort zal de budgetmaatschappij nu waarschijnlijk opvangen met piloten uit andere landen.

In een statement zegt de vliegmaatschappij: 'Er zullen geen annuleringen zijn als gevolg van de onnodige stakingsactie door de Nederlandse pilotenvakbond.' Verder noemt de budgetvlieger de Europese stakingen - ook piloten in België, Duitsland, Ierland en Zweden het werk neer - 'spijtig en ongerechtvaardigd'.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.