Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 18 februari 2018 @ 11:32 door Travelboy , 835 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij Transavia gaat niet akkoord met een laatste voorstel van pilotenvakbond VNV over een nieuwe CAO. Een staking door Transavia-piloten is hierdoor onvermijdelijk.
 
De bond had de luchtvaartmaatschappij tot  zaterdag 13.00 uur de tijd gegeven om met het voorstel in te stemmen, maar dat is niet gebeurd.
 
'Gesprekken en onderhandelingen lijken nu achter ons te liggen. Met pijn in het hart gaat we nu over tot het plannen van werkonderbrekingen', zo laat de bond weten in een verklaring. Wanneer de werkonderbrekingen gaan plaatsvinden, maakt VNV op een later tijdstip bekend.
Eerder liet VNV weten te gaan staken tijdens de krokusvakantie als Transavia niet tegemoet komt aan de eisen van de piloten. De piloten en Transavia waren al maanden in overleg over een nieuwe cao.
 
'We vinden het heel vervelend dat onze passagiers belast worden met een discussie over de cao en de dupe kunnen worden van acties', schrijft Transavia over de op handen zijnde staking. 'Transavia is voorbereid om bij een staking de overlast voor onze passagiers zo veel mogelijk te beperken. We zullen alles in het werk stellen om, in geval van een staking, minstens 8 uur voor een vlucht via onze website de actuele informatie weer te geven.'
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.