Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 @ 22:44 door Travelboy , 799 keer bekeken

Rudolf Henksmeier is de 25 miljoenste passagier van Airport Weeze, de luchthaven net over de grens bij Nijmegen. De man kwam woensdag met het vliegtuig uit Thessaloniki. Luchthavendirecteur Ludger van Bebber ontving de speciale gast direct na de landing met bloemen en een vluchtvoucher.

 

Henksmeier komt uit de buurt van Paderborn in Oost-Westfalen en vloog met zijn vrouw in een toestel van Ryanair naar Airport Weeze.

 

15-jarig bestaan

'In mei vierden we het 15-jarig bestaan van het vliegveld Weeze. Een paar weken later mogen we ons al verheugen over de 25 miljoenste passagier, zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber. 'Dit cijfer benadrukt de brede acceptatie van onze luchthaven bij Nederlandse en Duitse klanten.' Er zijn 42 bestemmingen vanaf Weeze, ongeveer 40 procent van de vertrekkende passagiers komt uit Nederland.

 

Britse Rijnleger

In 2003, het jaar van de opening als civiele luchthaven, vlogen 208.000 passagiers vanaf Airport Weeze. Vandaag de dag zijn dat 1,9 miljoen klanten per jaar. Het militaire vliegveld Laarbruch werd overgenomen en gemoderniseerd, nadat het Britse Rijnleger hier was vertrokken.

 

Bron: www.rn7.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.