Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2018 @ 10:00 door Travelboy , 768 keer bekeken

Het cabinepersoneel van Ryanair heeft afgelopen maandag beslist dat ze gaan staken in de maand augustus als Ryanair niet aan hun eisen tegemoet komt. Het gaat om het personeel uit vier landen, te weten België, Spanje, Portugal en Italië die gezamenlijk willen gaan staken om betere arbeidsomstandigheden te krijgen.
 
Het cabinepersoneel eist dat Ryanair stopt met het toepassen van de Ierse arbeidswetgeving en de voorwaarden aanpast aan de landen waar Ryanair actief is. Een staking wordt moeilijk gemaakt omdat Ryanair nog steeds niet de vakbonden heeft erkend waardoor een collectieve overeenkomst moeilijker is.
 
De stewards en stewardessen van Ryanair in België, Spanje, Portugal en Italië dreigen dus nu met stakingen middenin de zomervakantie periode als Ryanair niet tegemoet komt aan de eisen. In april was er al deels een staking in Portugal die werd onderbroken toen Ryanair beloofde te gaan praten, iets wat tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd is aldus het cabinepersoneel.
 
Het is niet de eerste keer dat er met stakingen gedreigd wordt bij Ryanair aangezien ook de piloten regelmatig dreigen met stakingen, iets wat tot nu toe alleen gebeurd is in Duitsland en Italië. Ook het grondpersoneel van maatschappijen die door Ryanair worden ingehuurd hebben al vaker gestaakt, zoals op het vliegveld van Alicante waar werknemers van Lesma een salarisverhoging wilden hebben en betere werkomstandigheden.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.